Данилюк: Мінфін має знайти гроші для будівництва сховища ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк: Мінфін має знайти гроші для будівництва сховища ядерного палива

Казна та Політика
244
Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає ключовою роль Мінфіну щодо залучення фінансування під проект державної компанії Енергоатом з побудови централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.
Про це він заявив виконавчому директору Корпорації приватних закордонних інвестицій (OPIC) Рею Вошберну, з яким обговорив надання ОРІС страхування під указаний проект.
“Участь Мінфіну в цьому проекті є ключовою для залучення фінансування на більш вигідних умовах для Енергоатому. Тому працюємо, щоб у найближчому майбутньому запустити проект на взаємовигідних умовах. Для нас важливо напрацювати модель, яка б могла стати типовою для інших проектів з ОРІС”, – зазначив міністр фінансів.
Говорячи про зміст зустрічі, Данилюк повідомив про переговори щодо надання ОРІС страхування під проект.
«Говорили про надання ОРІС страхування під проект державної компанії Енергоатом з побудови централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива з трьох атомних електростанцій на відведеній ділянці Чорнобильської зони відчуження. В Україні працюють 5 ядерних електростанцій, і питання зберігання відпрацьованого палива є надзвичайно важливим… Також сьогодні обговорили потенційну співпрацю в енергетичному секторі, зокрема, в нафтогазовій сфері», – написав Данилюк.
Він зазначив, що радий, що в перший закордонний візит після свого призначення на цю посаду Рей Вошберн приїхав саме в Україну.
“Ця корпорація супроводжує і допомагає американським компаніям інвестувати в нові ринки. Починаючи з 1993 року, OPIC підтримав інвестиції в Україну на суму більш ніж 590 млн доларів, в такі сфери як фінансові послуги, сільске господарство та енергетика», – додав Данилюк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас