Автомобілісти отримали унікальний шанс розшукати всі викрадені машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілісти отримали унікальний шанс розшукати всі викрадені машини

Технології&Авто
3597
Маловідомий програміст Тейт Браун з Австралії створив унікальну програму для пошуку викрадених авто.
Деякий час тому в одному з австралійських штатів влада виділила 70 мільйонів доларів на створення системи пошуку викрадених машин. Система мала розпізнавати знаки на авто, що проїжджають повз, і перевіряти їх на предмет угону. Для цього необхідно було оснастити поліцейські авто спеціальними камерами, вартість яких перевищує 300 тисяч доларів за штуку.
Браун спробував створити альтернативу додатку, який хотіла отримати влада штату.
На його думку, знаки машин повинні розпізнаватися локально, щоб не витрачати гроші на передачу відео з камери, а сама система повинна розпізнавати зображення низької якості і не повинна використовувати комерційні програми.
Для розпізнавання знаків у програмі програміст використовував відкриту бібліотеку openalpr, спеціально створену для цього в США – вона відразу ж переводить знаки зображення або відео з камери в текст.
В результаті, йому вдалося написати програму, яка складалася всього з декількох десятків рядків коду. Вона бере розпізнаний номерний знак і пробиває його через наявну систему для перевірки автомобілів на угон. Для розпізнавання Браун використав відео з відеореєстратора.
В цілому, за його оцінками, його програма на виході вийшла набагато дешевшою і зручнішою від тієї, яку замовила влада штату.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас