Біла Гейтса обійшли в списку найбагатших людей планети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біла Гейтса обійшли в списку найбагатших людей планети

Особисті фінанси
1146
Амансіо Ортега, засновник іспанського роздрібного гіганта Inditex (включає бренди Zara, Massimo Dutti та інші), посів першу сходинку Forbes Real Time і став найбагатшою людиною на планеті. Зараз він багатший за Білла Гейтса — традиційного лідера рейтингу — на $200 млн.
Як пише Forbes, Ортега займав перший рядок списку тричі, проте ніколи не затримувався на першому місці довше ніж добу. Акції компанії мільярдера 29 серпня подорожчали на 1%, і до кінця дня вівторка він всього на $100 млн відставав від засновника Microsoft. У середу йому вдалося його обійти.
В даний час статки 81-річного уродженця Іспанії оцінюються в $85 млрд. За останній місяць він розбагатів на $1,2 млрд, але його просуванню в рейтингу також сприяло те, що Гейтс і Безос здали свої позиції.
Гейтс пожертвував $4,6 млрд на благодійність, а Безос опустився в рейтингу після падіння акцій Amazon, що відбулося після публікації фінансової звітності корпорації. Минулого місяця статки засновника інтернет-ритейлера скоротилися на $4 млрд.
Ортега став найбагатшою людиною у світі вперше в жовтні 2015 року, однак поступився цим місцем Гейтсу менш ніж через 24 години. У листопаді 2016 року він знову повернувся на першу сходинку, проте потім знову поступився творцю Microsoft.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас