Apple може придбати підрозділ мікрочіпів Toshiba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple може придбати підрозділ мікрочіпів Toshiba

Фондовий ринок
211
Apple Inc. веде переговори з фондом Bain Capital про подання спільної заявки на придбання бізнесу японської Toshiba Corp. з виробництва мікрочіпів пам’яті, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.
Продаж підрозділу є ключовим моментом для Toshiba, який дозволить їй залишитися “на плаву” після банкрутства американського ядерного підрозділу Westinghouse Еlectric. Чистий збиток Toshiba за підсумками фінансового року, який завершився 31 березня, склав $8,8 млрд.
Іншими претендентами на підрозділ, вартість якого може перевищити $18 млрд, є консорціум Hon Hai Precision Industry (Foxconn) і Western Digital Corp., а також група інвесторів у складі держфонду Innovation Network Corp. of Japan (INCJ), Банку розвитку Японії, південнокорейського чіпмейкера SK Hynix Inc і Bain Capital.
Toshiba потрібно продати бізнес до кінця поточного фінроку, тобто до березня 2018 року, інакше компанію чекає делістинг акцій на Токійській фондовій біржі.
Відзначається, що Toshiba поставляє свої мікрочіпи для Apple – вони використовуються в смартфонах iPhone і планшетах iPhad.
Акції Toshiba в середу подешевшали на 3,5%, ціна паперів Apple піднімається на 0,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас