"Київстар" підтримує обов'язкову реєстрацію абонентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" підтримує обов'язкову реєстрацію абонентів

Технології&Авто
714
Мобільний оператор “Київстар” підтримує законодавчу ідею обов’язкової реєстрації для абонентів, однак критикує відповідний законопроект “Про електронні комунікації” і наполягає на змінах його положень.
Про це журналістам повідомив президент компанії Петро Чернишов в Києві в середу.
“Ми хочемо, щоб був якийсь тимчасовий проміжок, за який спокійно ми це зареєструємо – і для існуючої бази, і для того, щоб почати реєструвати нових людей, які купують сім-карти”, – повідомив він.
Крім того, за словами П. Чернишова, оператор буде наполягати, щоб реєстрація проводилася без паперів.
“Якщо люди понесуть свої паспорти, а ми будемо знімати з них копії, десь зберігати, то ми просто загинемо. Існує багато інших способів реєстрації”, – зазначив він.
Президент “Київстару” підкреслив, що зазначений законопроект не вирішує ні першої, ні другої проблеми.
“Тому ми за ідею, але проти тих деталей, які в цьому законі”, – резюмував він, додавши, що в разі початку реєстрації абонентів їм не варто переживати, що витрати на реєстрацію будуть покладені на них.
Раніше, в лютому 2017 року, П. Чернишов вже критикував цей документ, посилаючись на так званий “поспіх” в термінах реєстрації абонентів.
Він також зазначав, що реєстрація абонентів обійдеться оператору приблизно в 260 млн грн, які можна було б інвестувати в розвиток нових технологій.
Тоді ж він говорив, що законопроект також містить негативну для бізнесу норму про вплив регулятора на роздрібні ціни на телеком-послуги, а також норму, яка передбачає, що згода на передачу абонентських даних потрібно підписувати оффлайн.

Довідка Finance.UA:

  • В липні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID.
  • Mobile ID – технологія, яка дозволяє використовувати електронний підпис для отримання різних держпослуг без фізичної присутності громадянина.
  • Технологія Mobile ID є частиною концепції електронного уряду та цифрової економіки, використання якої в подальшому передбачає здійснення голосування на виборах за допомогою смартфонів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас