Валенса пояснив, чому Україну досі не взяли в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валенса пояснив, чому Україну досі не взяли в ЄС

Казна та Політика
1375
Екс-президент Польщі Лех Валенса вважає, що Україну досі не прийняли до Євросоюзу тому, що вона дуже сильно залежить від Росії. Про це він заявив в інтерв’ю газеті Сегодня.
“Існує дві філософії. Одні кажуть: “Постарайтеся вирівняти, що можливо, і тільки потім приєднаєтеся”. І в кінці відіграти гімни. Інші кажуть: “Ні! Відкрити! Хто виживе, той житиме”. Яка з них краща? Можу сказати, що Польща була трохи далі, менш залежала від Росії, їй можна було раніше приєднатися до Євросоюзу, як в першій концепції”, – сказав Валенса.
“Україна – велика країна. І сильно залежна від Росії. Тому з нею тяжче. Європа не в змозі ввібрати таку країну”, – додав він.
Валенса запевняє, що коли був польським президентом, то працював над тим, щоб Польща, Україна та Білорусь одночасно вступили до ЄС.
“Мій дід мене вчив, потім батько, що немає вільної Польщі без вільної України. У мене це в крові, в вихованні. Тому я робив все для того, щоб всі разом пішли разом (в Євросоюз – ред.). Але, на жаль, не вдалося”, – поскаржився Валенса і додав, що якби це вдалося, то “Росія була б зараз дезорганізована”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас