Голова Незалежної асоціації банків: Депозити зростають другий рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Незалежної асоціації банків: Депозити зростають другий рік поспіль

Кредит&Депозит
636
Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек позитивно оцінює стан українського банківського ринку.
«Динаміка позитивна. Вже маємо два роки зростання депозитів. Якщо у нижній точці кризи в середині 2015 року в банківській системі залишалось лише 70% обсягу тих депозитів, що були в кінці 2013-го, то тепер цей показник дійшов до 84% і продовжує зростати», – повідомив Шпек.
За його даними, з початку року депозитний портфель юросіб збільшився на 0,4%, фізосіб – на 1,2%.
Шпек каже, що банківський сектор нарешті став прибутковим. «За перше півріччя прибуток банків склав 6,9 млрд грн. Банки оговтуються від величезних збитків, обережно посилюють кредитну активність», – сказав експерт.
За його словами, українська банківська система стає більш європейською. «Запроваджено жорсткі світові стандарти оцінки ризиків, посилилася консолідація ринку, вже немає таких банків, від зберігання коштів у яких я би однозначно відмовляв своїх знайомих», – запевняє Шпек.
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. За її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформлюйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас