Mercedes-Benz розпадеться на три окремі компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz розпадеться на три окремі компанії

Фондовий ринок
2015
В концерні Daimler задумалися про те, щоб розділити Mercedes-Benz на три різні компанії: виробника легкових автомобілів, виробника важкої комерційної техніки і відділення з надання фінансових послуг.
Ідея, як пише німецький Manager Magazine, належить голові концерну Daimler AG Дітеру Цитше та фінансовому директору Бодо Вебберу. У самому концерні виданню відмовилися підтвердити або спростувати обговорення таких планів, обмежившись коментарем про те, що Daimler AG постійно працює над оптимізацією структури концерну у відповідності з ринковою ситуацією.
Велика автономія дозволить відділенням оперативніше реагувати на ринкові зміни і підвищить ринкову вартість всього концерну в цілому. Крім того, окремим компаніям у складі концерну буде простіше залучати додаткові інвестиції для власного розвитку.
За неофіційними даними про реструктуризацію концерну може бути оголошено влітку 2019 року, одночасно із заявою про те, що Дітер Цитше йде у відставку. Останнє рішення пов’язане з тим, що один з найефективніших автомобільних менеджерів в Європі хоче відпочити.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас