Встигни вкластися: нова хвиля зниження ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Встигни вкластися: нова хвиля зниження ставок

Кредит&Депозит
2006
Поки українці святкували День Незалежності, банки піднесли свого роду «подарунок» – чергове зниження відсоткових ставок за депозитами фізичних осіб. З початку серпня за максимальними ставками всього шість банків «здешевили» свої найдохідніші гривневі депозитні програми. Найбільш кардинальним у цій справі виявився державний ПриватБанк.
У десятці найбільш «прибуткових» банків за гривневими вкладами на 12 місяців відбулися значні зміни. Мегабанк, який посідав раніше друге місце з десяти, знизив прибутковість своїх річних вкладів на 1,5%. Через це він опустився на дев’яте місце.
Замість нього друге місце посів А-Банк, який піднявся на одну сходинку. Промінвестбанк також знизив прибутковість гривневих депозитів. За рахунок цього він опустився на п’яте місце в десятці «найприбутковіших». Його місце «відвоював» ВТБ.
Встигни вкластися: нова хвиля зниження ставок
Всього шість банків знизили ставки за гривневими депозитами. ПриватБанк найбільше «урізав» прибутковість за своїми вкладами. Наприклад, максимальна ставка за 12-місячними вкладами зменшилася на 3% і тепер становить 13% річних.
Якщо вірити в. о. голови Привату Галині Пахачук, нинішнє зниження – далеко не межа. В ексклюзивному інтерв’ю Мінфіну, вона розповіла, що ставка за річними вкладами незабаром може опуститься до 10%. При цьому банк буде концентрувати увагу на 6-місячних вкладах.
Окрім Приватбанку, значно знизили свої ставки ще два банки – “Ощадбанк” і “ Мегабанк. Кожен з них урізав максимальну прибутковість за річними гривневими вкладами на 1,5%.
Валюта
Банки також вирішили зменшити прибутковість своїх валютних вкладів. Мегабанк, який посідав у попередньому огляді перше місце серед 10 найприбутковіших банків за річними вкладами в доларах і євро, знизив ставки. Тепер серед «найприбутковіших» банків за доларовими депозитами він посідає 3-е місце.
Замість Мегабанку перше місце поділяють Банк Інвестицій та Заощаджень і Банк Форвард. Кожен з них пропонує 6% за 12-місячні доларові вклади.
Встигни вкластися: нова хвиля зниження ставок
За вкладами у євровалюті Мегабанк більш кардинально «зрізав» дохідність, ніж за доларовими. За рахунок цього з першого місця в попередньому огляді він опустився на 4-е місце в десятці найприбутковіших банків за депозитами в євро на 12 місяців.
Зараз тільки Банк Інвестицій і Заощаджень, Промінвестбанк і Сбербанк платять більше за річними депозитами у євровалюті, ніж Мегабанк.
Встигни вкластися: нова хвиля зниження ставок
З часу останнього огляду всього 6 банків знизили прибутковість за доларовими депозитами. Як і у випадку з гривневими вкладами, найбільше зниження було у Приватбанку. Ця фінустанова урізала максимальну ставку за річними доларовими вкладами на 0,75%.
За вкладами у євро всього 5 банків зменшили прибутковість своїх депозитних програм: Промінвестбанк, Мегабанк, Укргазбанк, Південний і ПриватБанк. Найбільше урізав свої ставки Мегабанк. Максимальна прибутковість 12-місячних вкладів у цієї фінустанови зменшилася на 1% і досягла 4,5% річних.
Примітно, що жоден з банків, що беруть участь в нашому огляді, не підвищив ставки за валютними депозитами.
Про методику
Депозити відбирали для порівняння за двома критеріями — строковістю і валютою. Дивилися тільки на вклади, доступні будь-якій «людині з вулиці». Тому в огляді не беруть участь «соціальні» вклади — пенсійні, студентські, дитячі тощо. При порівнянні не мали значення спосіб і частота виплати відсотків, можливість поповнення/зняття коштів, дострокового розірвання депозитного договору і т. д.
Наведені максимальні ставки включають бонуси за велику суму вкладу, а також за оформлення депозиту онлайн. Такі надбавки доступні для широкого кола осіб, а тому вони відображені в огляді.
Зазначимо, що максимально висока ставка не гарантує таку саму прибутковість в кінцевому підсумку, адже з доходів за банківськими вкладами сплачується податок. Цього року він становить 18%. Додатково до цього держава вимагатиме сплатити 1,5% військового збору.
Олексій Рябуха
***
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. За її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас