Експерт розповів про новий вид шахрайства з платіжними картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів про новий вид шахрайства з платіжними картками

Особисті фінанси
2166
Щоб заощадити, українці часто купують у мережі – там дешевше майже все. Однак у віртуальному просторі є небезпека піддатися атаці реальних шахраїв.
На торгових інтернет-майданчиках уразливі і продавці, і покупці. Експерт з маркетингу в соціальних мережах Роман Русанов попереджає: можуть продати крадене, річ з дефектом або підробку. Це теж різновид шахрайства. Адже людина отримує не те, що хотіла. Втім, найстрашніше, коли аферисти намагаються вивідати фінансові дані картки.
“Якщо у вас зняли гроші з картки, в першу чергу потрібно зателефонувати в банк, сказати, щоб реквізити цього обманщика заблокували. А також заявити в поліцію, зробити максимально доказову базу: скріншоти, повідомити, о котрій годині здійснювався дзвінок, як ви переводили”, – розповідає Русанов.
Щоб не стати жертвою злодіїв, Роман радить купувати речі тільки на популярних і захищених майданчиках для інтернет-торгівлі. Попередньо почитати відгуки про продавця і перевірити його рейтинг. Якщо людина нещодавно зареєструвалася або на неї скаржаться – є привід задуматися.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас