Формула "Роттердам+" застосовується незаконно - Ситник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Формула "Роттердам+" застосовується незаконно - Ситник

Енергетика
734
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що так звана формула “Роттердам+” застосовується незаконно щодо значної кількості вугілля. Про це він заявив в інтерв’ю 24 каналу.
“Ми прийшли з обшуком у НКРЕКП. Спочатку ми хотіли отримати всі ці документи через тимчасові доступи, але суд відмовив. Було прийнято рішення детективами про проведення обшуку, в ході якого були вилучені ці документи”, – сказав Ситник. “Попередньо можу сказати, що, на жаль, ця формула не відповідає тим реаліям, які є в державі”, – зазначив директор НАБУ.
“Вона (формула – ред.) застосовується до вугілля, що поставляється з-за кордону, але за тими документами, які ми вилучили, тільки 3% вугілля офіційно поставляється з-за кордону”, – підкреслив він. Сама ж формула, повідомив Ситник, застосовується до 100% вугілля.
“На нашу думку, це незаконно, і ми після проведення всіх слідчих дій будемо приймати остаточне рішення у цій справі”, – сказав директор НАБУ. “Це провадження було зареєстровано на підставі рішення суду, ми почали розслідування декілька місяців тому, і зараз ми підійшли до того, що ми дійсно бачимо, що стосовно значної кількості вугілля застосовується незаконно ця формула”, – заявив Ситник.
“Ми зібрали всі достатні докази і найближчим часом будемо приймати остаточне рішення”, – підсумував він. Нагадаємо, формула “Роттердам+” була затверджена у квітні 2016 року. Згідно з нею, гранична вартість енергетичного вугілля в тарифі на електроенергію, яку виробляють ТЕС, формується на основі біржових цін на вугілля в Європі (в портах Роттердам, Амстердам, Антверпен).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас