Електролітак вигідніший від аналогів з ДВЗ - Bye Aerospace — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електролітак вигідніший від аналогів з ДВЗ - Bye Aerospace

Технології&Авто
1431
Американська компанія Bye Aerospace сконструювала і побудувала двомісний літак Sun Flyer, що працює на електриці. Уже в кінці цього року на ньому почнуть проходити навчання майбутні пілоти.
Перше, що помічає кожен, хто сідає за штурвал Sun Flyer і натискає кнопку старту – тиша. Ні реву, ні вібрації, тільки гудіння пропелера. В кабіні можна спокійно розмовляти без навушників. Електромотор, який запускається за допомогою реостата, безпосередньо сполучаться з пропелером, без енерговитратної трансмісії. При вазі всього в 20 кг розміри електродвигуна складають всього 10 см в глибину і 30 см в діаметрі. Аналогічний двигун внутрішнього згоряння – 120 на 90 на 90 см і важить приблизно в 7 разів більше.
Частково це пояснюється продуктивністю мотора – 95% своєї електроенергії він направляє в роботу. За годину польоту такий літак витрачає електрики всього на $3 в порівнянні з $40 за бензин у випадку одномоторного апарата. Мінімум рухомих елементів в електродвигуні означає меншу вартість технічного обслуговування і придбання запчастин – критично важливі параметри для дорогого авіаційного бізнесу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас