В Україні стали менше виробляти горілки і коньяку


В Україні стали менше виробляти горілки і коньяку

Виробництво горілки з вмістом спирту менше ніж 45,4% в Україні в січні-липні 2017 року скоротилося на 18,9% порівняно з аналогічним періодом 2016 року – до 7,3 мільйона декалітрів, виробництво коньяку та бренді скоротилося на 19,4% – до 1,05 мільйона декалітрів, повідомила Державна служба статистики.

Виробництво горілки в липні 2017 року склало 897 тисяч дал, що на 4,2% менше, ніж місяцем раніше, і на 12,1% менше, ніж у липні 2016 року.

Виробництво коньяку та бренді в липні поточного року склало 143 тисячі дал, що на 12% перевищує показник червня поточного року, і на 1,8% менше показника за липень 2016 року. Також повідомляється, що обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в січні-липні збільшився на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 3,5 мільйона дал.

У липні поточного року виробництво лікерів та інших спиртних напоїв склало 587 тисяч дал, що на 10,5% більше, ніж минулого місяця, і на 18,5% більше, ніж у липні 2016 року. Дані наводяться без урахування окупованої території Криму та частини зони проведення антитерористичної операції.
  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

  • !

    Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство "УНІАН", в будь-якому вигляді суворо заборонено.

Дивись також
В Контексті Finance.ua
Опитування