Скільки українці переплачують за газ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українці переплачують за газ - експерт

Особисті фінанси
2508
Українці платять за газ за дуже завищеними тарифами. Про це в інтерв’ю розповів експерт з енергетичних питань Валентин Землянський.
За його словами, собівартість українського газу становить $36.
«Це з усіма пирогами: з інвестиційною складовою, операційними витратами та іншим. А нам з вами продають його по $285. Як ви думаєте, що писав класик з приводу 300% рентабельності і куди надходить в цьому випадку капітал?», – зазначив експерт.
Він додав, що українців змушують платити за європейськими тарифами незважаючи на те, що рівень доходів у державі абсолютно не відповідає європейському.
«Взяли і прописали постанову, прив’язалися до Європи. Ми ж у Європу йдемо, а отже, повинні платити європейські тарифи… Прекрасно. Давайте платити європейські тарифи при середніх європейських зарплатах. Візьмемо навіть не Західну Європу, а наприклад, Польщу – 1000 євро. Якщо середня зарплата по Україні буде 30 тис. грн, будь ласка, ставте «Роттердам+» і все що завгодно. А коли ставите європейський тариф при українському доході, вибачте, тут ніякої логіки не бачу», – заявив Землянський.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас