Volkswagen побудує електричний хіпі-мобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen побудує електричний хіпі-мобіль

Технології&Авто
556
На початку 2017 року Volkswagen показав концепт електричного мікроавтобуса I.D. Buzz, чий зовнішній вигляд нагадує класичний мінівен VW T1. 19 серпня автовиробник повідомив, що скоро буде серійний запуск автомобіля.
I.D. Buzz буде просторнішим від T1, бо електричний двигун звільнить місце в салоні. Крім того, мінівен отримає напівавтономний режим водіння – на дорогах з «передбачуваним» рухом водій такого автобуса зможе їхати на автопілоті, стежачи за переміщеннями Buzz і готуючись перехопити управління.
I.D. Buzz буде випускатися на універсальній платформі разом з іншими електрокарами лінійки I.D.: хетчбеком, кросовером, спорткупе й іншими. Компанія розраховує, що єдина платформа дозволить здешевити виробництво автомобілів. У 2022 році Buzz вийде на ринки Китаю, Європи і США.
Електробус отримає два електромотори на 369 кінських сил, повний привід і батареї ємністю 111 кіловат-годин. Автомобіль зможе розігнатися до 100 км/год за 5 секунд. Запас ходу I.D. Buzz перевищує 430 км. Крім пасажирської версії, Volkswagen випустить і вантажний фургон під назвою I.D. Buzz Cargo.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас