МАУ наполягає на обґрунтованості своїх позовів до Мінінфраструктури і Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ наполягає на обґрунтованості своїх позовів до Мінінфраструктури і Ryanair

Фондовий ринок
583
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ Київ) наполягає на обґрунтованості поданих нею до суду позовів, відповідачами за яким виступають Міністерство інфраструктури України та провідна європейська авіакомпанія, лоу-кост Ryanair.
“Досягнення взаємовигідних комерційних домовленостей між авіакомпаніями та аеропортами підміняються в даному випадку меморандумом між іноземним авіаперевізником та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, який, на думку авіакомпанії МАУ, серйозно порушує українське законодавство. Про це свідчить спроба приховати сам факт підписання такого меморандуму”, – повідомила прес-служба.
Компанія підкреслює, що подібні дії зачіпають інтереси авіакомпанії МАУ, і нагадує, що відповідні позови на захист своїх прав та інтересів авіакомпанія подала в українські суди в липні 2017 року.
Скани цих заяв були опубліковані міністром інфраструктури на його сторінці в соціальній мережі Facebook.
Крім того, авіакомпанія МАУ заявляє, що заява Ryanair, в якій ірландський авіаперевізник назвав позови до нього і Мінінфраструктури необґрунтованими, а заяву про грошові втрати – сміховинною, є, по суті, “явкою з повинною і визнанням факту заподіяння шкоди авіакомпанії МАУ”.

Довідка Finance.ua

  • Ryanair 10 липня оголосило про скасування запланованого входу в Україну після того, аеропорт “Бориспіль” порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту.
  • П. Рябікін тоді повідомив, що Ryanair висуває до “Борисполя” вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству.
  • Минулого тижня Ryanair назвала необґрунтованими юридичними погрозами дії МАУ щодо подання зазначених позовів, також нагадував, що МАУ пригрозила подати в суд на неї, Мінінфраструктури України та Львівський аеропорт за нібито “втрату заробітку” в результаті примусу до конкуренції з Ryanair.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас