"Нафтогаз" залучив Lazard для можливого продажу активів у Єгипті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" залучив Lazard для можливого продажу активів у Єгипті

Енергетика
290
НАК “Нафтогаз України” найме інвесткомпанію Lazard Freres SAS (Франція), яка виступала радником реструктуризації держборгу України, для допомоги в можливому продажу активів “Нафтогазу” в Єгипті.
Як вказано в повідомленні НАК і оголошенні в системі ProZorro, вартість послуг Lazard складе $1,25 млн, що на $200 тис. менше очікуваної вартості закупівлі.
“Нафтогаз” пояснив, що двічі (31 березня і 17 травня) оголошував відкриті торги з відбору інвестрадника, однак обидва рази пропозиції на них подавала тільки Lazard, в зв’язку з чим була застосована переговорна процедура.
В обов’язки радника входять, зокрема, аналіз і рекомендації щодо поточної ситуації на ринку, проведених і запланованих аналогічних угод, необхідних заходів для максимізації інвестиційної вартості активів з метою прийняття “Нафтогазом” остаточного рішення про доцільність продажу активів у Єгипті.
Крім того, Lazard займеться створенням переліку потенційних інвесторів і можливих способів їх залучення, організацією переговорів з такими інвесторами, а в разі прийняття відповідних рішень – структуруванням угоди або угод.
Термін надання послуг – до 31 грудня 2018 року.

Довідка Finance.UA:

  • Lazard спеціалізується на інвестиційно-банківських послугах, має філії в 43 містах в 27 країнах.
  • У 2016 році завершила 264 угоди на суму $347 млрд.
  • Глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв в кінці 2016 року повідомив, що держхолдинг розглядає можливість продажу активів компанії в Єгипті, оскільки цей бізнес не приносить особливого прибутку в зв’язку з падінням цін на нафту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас