НБУ схвалив приєднання Експрес-Банку до Індустріалбанку за спрощеною процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ схвалив приєднання Експрес-Банку до Індустріалбанку за спрощеною процедурою

Фондовий ринок
229
Національний банк України (НБУ) надав дозвіл на реорганізацію шляхом приєднання ПАТ “АБ “Експрес-Банк” до АКБ “Індустріалбанк” за спрощеною процедурою, повідомляється на веб-сайті центробанку.
Відповідний дозвіл затверджено рішенням комітету НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем №303 від 18 серпня 2017 року, згідно з вимогами закону “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків” №1985-VІІІ від 23 березня 2017 року.
Нацбанк нагадує, що попередній висновок про погодження проекту плану реорганізації Експрес-Банку “Індустріалбанк” шляхом приєднання за спрощеною процедурою було надано 14 липня.
“В результаті реорганізації Індустріалбанк стане правонаступником всіх прав і обов’язків Експрес-Банку стосовно його клієнтів, партнерів, контрагентів. Індустріалбанк також отримає всі права на передані йому активи (включаючи права за договорами поруки). Крім того, йому перейдуть обов’язки боржника за вимогами кредиторів (вкладників) щодо переданих зобов’язань без необхідності внесення змін у відповідні угоди”, – зазначено у повідомленні.
Банки-учасники реорганізації повинні повідомити своїм клієнтам про правонаступництво Індустріалбанком всіх прав, обов’язків і майна Експрес-Банку, розмістивши відповідну інформацію на своїх офіційних сайтах, а також у своїх офісах, де проводиться обслуговування клієнтів.
Індустріалбанк та Експрес-банк мають спільну групу акціонерів. Роза Дворецька, Ігор Дворецький і Ганна Дворецька володіють 70% статутного капіталу Індустріалбанку, а в Експрес-банку Розі й Ігорю Дворецьким належить 80% статутного капіталу.

Довідка НБУ:

  • Нацбанк 14 липня 2017 року погодив план приєднання Експрес-банку до Індустріалбанку.
  • Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів Індустріалбанк (2,756 млрд грн) займав 33-е місце.
  • Експрес-Банк (1,429 млрд грн) – 45-е місце серед 88 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас