Нові військові дрони США назвуть "Гремліни" і навчать збиратися в зграї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові військові дрони США назвуть "Гремліни" і навчать збиратися в зграї

Технології&Авто
1210
Командування сил спеціальних операцій США замовило американській компанії SOFTWERX розробку, прототипування і проведення випробувань нового безпілотного літального апарата Thunderdrone (“Громодрон”).
Про це повідомляє N+1 з посиланням на Breaking Defense.
Новий апарат буде виконаний модульним і зможе об’єднуватися в зграї з іншими такими ж безпілотниками.
Можливість об’єднувати розрізнені безпілотні апарати в групу розробляється для військових різних країн протягом останніх кількох років. Американські військові безпілотні апарати, об’єднавшись в групу і перерозподіливши між собою ролі, зможуть ефективно долати протиповітряну оборону противника і надійно виконувати різні завдання.
Технічні подробиці про новий американський безпілотник Thunderdrone поки засекречені. Відомо тільки, що бортове обладнання апарата буде виконано у вигляді взаємозамінних модулів. Завдяки цьому на безпілотник можна буде встановити ту чи іншу систему в залежності від завдання, яке йому належить виконати.
Завдяки змінному обладнанню Thunderdrone зможе вести радіоелектронну розвідку, розвідку з використанням електронно-оптичних систем, спостереження і радіоелектронну боротьбу. Окремо наголошується, що апарат можна буде використовувати для боротьби з безпілотниками противника.
За контрактом командування сил спеціальних операцій США, SOFTWERX забезпечує загальне керівництво проектом. До листопада поточного року компанія планує отримати перші прототипи Thunderdonre від декількох американських розробників, після чого будуть проведені їх випробування. Проектом вже зацікавилися ВПС США.
В даний час американське Агентство перспективних оборонних розробок реалізує програму створення зграй безпілотників різних класів, які можна було б запускати з транспортних літаків, а потім підбирати апарати прямо в повітрі. В якості можливих носіїв нових безпілотників розглядаються військово-транспортні літаки C-130 Hercules/Super Hercules.
Апарати зможуть розвивати швидкість до 0,7-0,8 числа Маха (864-987 кілометрів на годину). Тривалість польоту безпілотників повинна бути не менше 1-3 годин, а дальність дії – не менше 555-926 кілометрів. Безпілотники планується оснащувати різною апаратурою масою від 27 до 54 кілограмів. “Гремлінів” запускатимуть зграями від восьми до 20 штук у кожній.
Проект назвали Gremlins на честь вигаданих істот – гремлінів. Їх на замовлення студії Disney придумав англійський письменник Роальд Даль в 1943 році. Згідно з вигаданою історією, під час війни люди зруйнували будинок гремлінів і побудували на його місці літаковий завод. Розлючені істоти спочатку мстили, ламаючи британські літаки, але потім об’єдналися з людьми у війні проти гітлерівської Німеччини.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас