Імпортер нафтопродуктів намагався ухилитися від сплати податків на 207 млн грн – ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імпортер нафтопродуктів намагався ухилитися від сплати податків на 207 млн грн – ДФС

Казна та Політика
284
Одна з компаній-імпортерів нафтопродуктів намагалася ухилитися від сплати податків на 207 млн грн, повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).
“У Миколаївський морський порт прибув танкер з Алжиру. Миколаївським митникам були представлені документи для митного оформлення … Керівник української компанії вирішив розмитнити товар більш “вигідним” для нього шляхом, вказавши в декларації код УКТЗЕД товару, за яким передбачені нульові ставки мита, відсутній акцизний податок і знижений розмір ПДВ”, – відзначають в ДФС.
Оскільки у митників виникли підозри, проби товару були відправлені на експертизу в лабораторію, яка зробила висновок: у танкері знаходяться легкі дистиляти, а не декларований імпортером газовий конденсат.
“Таким чином, директор українського підприємства з метою зменшення розміру сплати митних платежів заявив неправдиві дані про товар, необхідні для визначення коду товару за УКТЗЕД, що призвело до неправомірного звільнення від сплати ввізного мита, акцизного податку та зменшення розміру ПДВ, в цілому – 207 млн грн”, – резюмують в ДФС.
Податківці зазначають, що керівнику компанії-імпортера вручено протокол про порушення митних правил, які спричиняють стягнення штрафу в розмірі 300% від несплаченого мита.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас