Експерти: комунальна компанія не зможе забезпечити Київ теплом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: комунальна компанія не зможе забезпечити Київ теплом

Енергетика
659
Спроби столичної влади замінити «Київенерго» комунальною компанією ні до чого не призведуть.
Про це на прес-конференції, присвяченій комунальними тарифами, в інформагентстві «Голос.ua» заявив президент Київської регіональної енергетичної асоціації Олександр Трохимець.
На думку експерта, в нинішньому вигляді КП «Київтеплоенерго» не зможе забезпечувати киян теплом навіть за підтримки міської влади. Тому до проведення концесійного конкурсу найбільш вірогідним сценарієм для Києва є продовження договору з «Київенерго».
«Комунальна компанія не зможе забезпечити надання цих послуг. Тому, де-факто і далі буде працювати «Київенерго», підпишуть знову договір. Хто замість них може бути? В місті просто більше нема кому. Теплові мережі – це зовсім інший масштаб. Це ж не прибирання територій, щоб довіряти їх комунальному підприємству. Тут потрібна професійна робота з режимним об’єктом», – зазначив Олександр Трохимець.
За словами екс-міністра ЖКГ, голови Спілки власників житла Олексія Кучеренка, столичній владі нема чого запропонувати киянам після закінчення концесійного договору з ПАТ «Київенерго».
«Я думаю, що в КМДА на сьогодні немає жодної цілісної картини і розуміння, що вони роблять. Я сам не задоволений, що «Київенерго» стало монополістом у Києві. Але я не бачу сьогодні структури у складі КМДА, яка могла б взяти на себе експлуатацію цих тепломереж. У Дарниці вони взяли на своє комунальне підприємство частину тепломереж, експлуатують їх один місяць і вже заборгували мільйон гривень за електроенергію. Я вважаю, що це більше гра, хто кого налякає. Я не бачу сьогодні альтернативи», – наголосив Олексій Кучеренко.
На думку експертів, відмовитися від послуг «Київенерго» столиця могла б після проведення концесійного конкурсу, на якому був би обраний новий досвідчений приватний оператор. Однак київська влада втратили час, необхідний для його підготовки.
«Якщо б цим зайнялися три роки тому і підготували концесійний конкурс, провели технічний і фінансовий аудит, підготували правову позицію, я б сказав, що шанси є. А сьогодні вже немає часу. До кінця договору залишилося п’ять місяців. Потім його продовжать до кінця опалювального сезону, а потім ще раз», – резюмував Олексій Кучеренко.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас