Google купила сервіс діагностики хвороб за допомогою смартфона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google купила сервіс діагностики хвороб за допомогою смартфона

Фондовий ринок
607
Експерт з комп’ютерних технологій з Університету штату Вашингтон у Сіетлі Шветак Патель продав Google свій стартап Senosis Health.
Створена ним система дозволяє визначати функції легень і рівень гемоглобіну за допомогою датчиків, вже вбудованих в сучасні смартфони. Розробка дозволить пацієнтам проходити базові клінічні тести на дому.
Про укладення угоди між Google і експертом з комп’ютерних технологій Шветаком Пателем виданню GeekWire повідомили поінформовані джерела. Над проектом Senosis працює більш ніж 10 медиків і розробників на чолі з Пателем. Команда створює систему розумної діагностики, яка використовує вбудовані в смартфон камеру і мікрофон.
Стартап вже випустив серію додатків для діагностики різних станів і захворювань. Додаток HemaApp, наприклад, дозволяє за допомогою камери визначити рівень гемоглобіну в крові і діагностувати анемію. SpiroCall і SpiroSmart визначають функції легень. Перший додаток ставить діагноз за дзвінком, а другий використовує вбудований мікрофон. Обидві програми допомагають діагностувати астму і муковісцидоз.
Також у Senosis є додаток, який виявляє жовтяницю у немовлят за фотографією.
Поки що розробки Senosis проходять оцінку американського медичного регулятора FDA. Якщо їх застосування в діагностичних цілях схвалять, то додатки можна буде використовувати в країнах, у яких часто немає коштів на купівлю медичного устаткування і на зарплати лікарям.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас