У Данії власники електрокарів заробляють $1530 на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Данії власники електрокарів заробляють $1530 на рік

Світ
1509
Власники електромобілів заробляють до $1530 на рік, повертаючи зайву енергію назад в енергомережу, коли паркують своє авто на заправці.
Про це пише видання Bloomberg.
Випробування, які були проведені в Данії автовиробником Nissan та італійської енергокомпанією Enel, показали, що батареї електромобілів можуть врівноважувати попит і пропозицію електрики в енергомережі країни і забезпечувати реальний дохід своїм власникам.
Технологія, що пов’язує транспортні засоби з енергомережею, є ще одним додатковим ресурсом для операторів енергомереж, які вже намагаються інтегрувати енергію вітру і сонця в свою систему розподілу.
“Якщо ви розгорнете на ринку величезна кількість електромобілів без будь-якого контролю над тим, як вони впливають на електричну мережу, ви можете створити нові проблеми”, – сказав директор з енергетичних послуг компанії Nissan Europe Франсіско Карранса.
За його словами, у Данії під час випробувань з’ясувалося, що кожен власник електромобіля зміг заробити аж до $1530 на рік, “зливаючи” надлишковий заряд батареї в загальну електромережу під час паркування.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас