Ахметов програв Ощадбанку в суді 1 млрд грн, але отримав рік відстрочки на виплату боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов програв Ощадбанку в суді 1 млрд грн, але отримав рік відстрочки на виплату боргу

Кредит&Депозит
987
02 серпня Госпсуд м. Києва частково задовольнив позов Ощадбанку та вирішив стягнути з ТОВ «ЄСУ» (власник «Укртелекома», кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) 955 млн грн заборгованості за облігаціями, а також також надав відповідачу відстрочку на один рік на виконання цього рішення.
Із вказаної суми 802,4 млн грн – основний борг; 29,7 млн грн – 3% річних; 122,7 млн грн – інфляційні втрати.
Згідно з судовими матеріалами, в 2013 року Ощадбанк придбав 2 млн облігацій ТОВ «ЄСУ» номінальною вартістю 1 тис грн кожна (тобто загалом – на 2 млрд грн). Наразі ж Ощадбанк є власником облігацій ТОВ «ЄСУ» в кількості 839,1 тис (мали бути погашені в березні, але не були погашені; загальний обсяг випуску цінних паперів становив 4,6 млрд грн; серед покупців був у т.ч. Укрексімбанк).
При цьому в рішенні суду констатується, що ТОВ «ЄСУ» подало клопотання про відстрочення виконання рішення суду на 5 років – до 30 липня 2022 року.
Свою заяву боржник обґрунтовував порушенням строків виплати відсоткового доходу позивачу з середини 2015 року через «неможливість в умовах спаду економіки та інфляційних процесів виконати економічні прогнози щодо свого розвитку». За твердженням відповідача, негайне виконання рішення суду є критичним для нього та може призвести до банкрутства. При тому, що він мажоритарний акціонер ПАТ «Укртелеком», що в свою чергу «призведе до порушення стабільності роботи останнього, який в свою чергу є надає стратегічно важливі послуги для безпеки держави та соціально значущі для усіх верст населення».
«Відповідач просить суд врахувати, що надання відстрочки у виконанні рішення суду буде сприяти не тільки забезпеченню захисту майнових інтересів позивача щодо реального отримання грошових коштів, а й збереженню найбільшого оператора телекомунікації та десятки тисяч робочих місць.
Представник позивача щодо поданої відповідачем заяви про відстрочення виконання рішення суду заперечував та просив відмовити в її задоволенні.
Отже, розглянувши заяву про відстрочення виконання рішення, прийнявши до уваги доводи відповідача та врахувавши можливі негативні наслідки, які послідують при негайному виконанню рішення суду, суд дійшов висновку, про часткове задоволення заяви відповідача, а саме про відстрочення виконання рішення суду на один рік з дня набрання рішенням суду законної сили», – йдеться в рішення Госпсуду м. Києва від 02.08.2017.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас