ГПУ повідомила про підозру 5 чиновникам Міноборони за розкрадання майже 70 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ повідомила про підозру 5 чиновникам Міноборони за розкрадання майже 70 млн гривень

Кримінал
200
Головна військова прокуратура повідомила про підозру п’ятьом чиновникам Міністерства оборони в привласненні загалом 68,2 млн гривень бюджетних коштів.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
Як повідомляється, в ході слідства було встановлено, що протягом 2014-2015 років співробітники Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони при здійсненні держзакупівель касок і бронежилетів для потреб Збройних Сил України розкрадали кошти держбюджету.
У процесі розслідування було допитано понад 100 осіб, вилучено та досліджено понад 3 тис. документів, проведено майже 30 ревізій і складних судових експертиз. В результаті проведених заходів встановлено, що виконувач обов’язків директора зазначеного вище департаменту і начальник одного з управлінь цього департаменту оформили договори купівлі-продажу, за яким Міноборони незаконно виплатило низці фірм – постачальників засобів захисту 32,6 млн гривень ПДВ (незважаючи на те, що згідно із законодавством, операції з постачання військових касками та жилетами на час проведення АТО звільнені від оподаткування).
Крім того, додатковими угодами до окремих таких договорів була безпідставно збільшена ціна поставлених касок і бронежилетів, що призвело до зайвих витрат міністерства на загальну суму понад 1,5 млн гривень. Стосовно ще трьох фігурантів справи – співробітника, директора і головного бухгалтера підприємства-постачальника, слідство з’ясувало, що в процесі виконання зобов’язань за договорами ці особи привласнили кошти Міністерства оборони на суму 34,1 млн гривень. Обвинувальні акти щодо всіх зазначених осіб направлено до суду. З метою забезпечення відшкодування збитків накладено арешт на майно обвинувачених.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас