Юристам в Україні можуть заборонити заочну освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юристам в Україні можуть заборонити заочну освіту

Казна та Політика
1085
Міністерство юстиції України виступає за повну заборону заочної форми навчання для майбутніх юристів.
Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі Еспресо.TV.
“Якщо ти юрист, то мінімум чотири роки повинен відучитися стаціонарно. Щоб потім ти не калічив свою долю і не калічив долю людей, з якими ти зустрічаєшся, будучи адвокатом, суддею, прокурором, держслужбовцям”, — наголосив Петренко.
На думку міністра, вимоги до майбутніх юристів є не менш високими, ніж до майбутніх медиків, тому система вищої юридичної освіти в Україні, так само як і освіти медичної, повинна бути стаціонарною.
Пропоновані нововведення, вважає Петренко, допоможуть уникнути нинішнього спотворення правової освіти.
“Юридичну освіту за останні десятиліття просто спотворили через її комерціалізацію. Коли випускали юристів, вибачте, кулінарні технікуми. Ось такий горе-фахівець, який отримує такий горе-диплом, потім через якісь зв’язки працевлаштується, наприклад, в правоохоронний орган, не знаючи азів юридичної науки, юриспруденції, прав людини, і почне калічити долі інших людей”, — зазначив голова Мін’юсту.
Як повідомив Петренко, заборону заочної форми навчання для студентів-юристів очолюване ним відомство восени буде “фіксувати у вигляді Концепції реформи юридичної освіти”.
Нагадаємо, в цьому році вступні іспити в магістратуру з права вперше проходили у вигляді ЗНО. Вступники на перший курс вузів повинні були обов’язково користуватися особистими електронними кабінетами.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас