"Київстар" має намір вийти на ринок фінансових послуг до кінця 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" має намір вийти на ринок фінансових послуг до кінця 2017 року

Фондовий ринок
640
Український оператор мобільного зв’язку “Київстар” зіткнувся з низкою регуляторних перешкод на шляху до комерційного запуску першого блоку фінансових послуг, що затримує терміни початку їх надання, однак має намір подолати їх і вийти на цей ринок до кінця поточного року.
Про це повідомив президент компанії Петро Чернишов.
“(Затримка запуску) пов’язана з регулюванням, зараз – з нацбанківським. Але ми прориваємо і прорвемо!” – зазначив він.
П. Чернишов висловив упевненість, що до кінця цього року перешкоди будуть зняті, і компанія почне роботу у новому для неї сегменті ринку.
Нагадаємо, дочірнє підприємство “Київстару” – ТОВ “Стармані” – у червні 2016 року отримало ліцензію Національного банку України на переказування коштів у національній валюті. Оператор анонсував вихід на ринок фінансових послуг спочатку до кінця 2016 року, потім – на початку 2017 року. Передбачалося, що цей вихід буде здійснюватися поетапно: на першому етапі – перекази коштів населення і платежі на користь третіх осіб.
Мобільний оператор уточнював, що банками-емітентами електронних грошей в цьому проекті виступлять державний Укргазбанк і підконтрольний італійському Intesa Sanpaolo Правекс-Банк, відібрані у ході конкурсу.

Довідка Finance.UA:

  • “Київстар” – один з найбільших операторів мобільного зв’язку в Україні.
  • Його виручка за перше півріччя 2017 року збільшилася на 10,8% порівняно з аналогічним періодом 2016 року – до 7,929 млрд грн, а EBITDA зросла на 13,8% – до 4,378 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас