Працівники Hyundai Motor і Kia проводять частковий страйк 6-й рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники Hyundai Motor і Kia проводять частковий страйк 6-й рік поспіль

Фондовий ринок
289
Працівники південнокорейських автовиробників Hyundai Motor Co. і Kia Motors прийняли рішення провести частковий страйк шостий рік поспіль.
Як повідомляє видання Business Korea, в четвер і понеділок співробітники Hyundai, які є членами профспілки, проведуть акції протесту тривалістю чотири години.
Профспілки вимагають підвищення окладів, у випадку з Kia працівники дійшли до суду, який відклав розгляд справи до 17 серпня через брак документів.
Страйки в липні-серпні – звичайне явище в Південній Кореї, якщо переговори про заробітну плату в другому кварталі не приводять до успіху. Разом з тим співробітники і керівники автомобілебудівного концерну SsangYong Motor в липні домовилися, що страйку в компанії не буде вже восьмий рік поспіль.
У 2012-2016 роках Hyundai через страйки випустила на 342 тис. автомобілів менше, ніж могла б, Kia – на 278,4 тис. машин менше. Через це Індія в 2016 році вийшла на п’яте місце в світі за обсягом виробництва автомобілів, потіснивши Південну Корею вперше з 2005 року. Недоотримана виручка компаній склала відповідно 7,3 трлн вон ($6,5 млрд) і 5,05 трлн вон ($4,5 млрд). Крім того, торік працівники Hyundai провели перший повномасштабний страйк з 2004 року.
У зв’язку з цим акції Hyundai подешевшали на торгах в Сеулі у вівторок на 2,7%, Kia – на 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас