Volvo і Geely прискорять розробку електрифікованих автомобілів наступного покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo і Geely прискорять розробку електрифікованих автомобілів наступного покоління

Фондовий ринок
633
Минулого місяця ми повідомляли, що Volvo Cars створить спільне підприємство з Geely для обміну технологіями. І ось тепер партнери оголосили про завершення формування двох нових компаній для розвитку існуючих і розробки майбутніх рішень, а також розкрили деякі нові деталі угоди.
Кажуть, що нові спільні підприємства дозволять забезпечити економію коштів за рахунок збільшення масштабу роботи, а також прискорити процес створення електрифікованих автомобілів наступного покоління.
Спільне підприємство, що отримало назву GV Automobile Technology (Ningbo) Co. Ltd., буде належати Volvo Cars і Geely Holding в співвідношенні 50/50. Штаб-квартира розташується в Китаї, а в шведському Гетеборзі з’явиться додатковий офіс. Компанія буде знаходити найбільш вигідні варіанти взаємодії для Volvo Cars, Geely Auto і LYNK & CO (бренд створено у минулому році) в частині закупівель і технологічних рішень.
Крім того, буде сформована окрема компанія LYNK & CO, що повністю відповідатиме за модельний ряд автомобілів LYNK & CO і належатиме спільно Volvo Cars, Geely Holding і Geely Auto. Volvo Cars стане власником 30% акцій LYNK & CO, 50% будуть належати Geely Auto, а Geely Holding стане володарем решти 20% нової компанії.
Потрібно відзначити, що Volvo Cars і Geely вже практикують обмін технологіями. Це працює на прикладі компактної модульної архітектури (CMA). Вона використовується у виробництві машин Volvo 40-ї серії, а також автомобілів від LYNK & CO.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас