Космоплан Virgin Galactic VSS Unity розпочав свої випробування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космоплан Virgin Galactic VSS Unity розпочав свої випробування

Технології&Авто
592
Минулий тиждень у Virgin Galactic завершили проведенням шостих за рахунком льотних випробувань космічного корабля SpaceShipTwo (друга офіційна назва – VSS Unity), на якому в майбутньому планується возити туристів у космос.
Приватний пілотований суборбітальний космічний корабель багаторазового використання Virgin Galactic має ще зробити від двох до дев’яти випробувальних польотів у режимі планування до переходу в наступну фазу з працюючим реактивним двигуном. Проте, цей тестовий політ – особливо важливий. Останні випробування, які, до слова, пройшли успішно, можна вважати першою фазою генеральної репетиції перед початком польотів з використанням реактивного двигуна. Кажучи конкретніше, цей раз космоплан вперше летів з повним закису азоту баком окислювача (Main Oxidizer Tank) і резервуаром із стисненим під високим тиском гелієм. Єдиним відсутнім компонентом повністю працюючого реактивного двигуна корабля, що працює на гранулах із спеціального полімеру, було сопло Case-Throat-Nozzle (CTN), замість нього, як і раніше, використовувалася баластна ємність, наповнена 450 кг води. Тобто, в цей раз корабель літав з тим же навантаженням, що буде під час польотів з увімкненим двигуном.
Що стосується самого польоту, як і в попередні рази, набравши висоту понад 12 тис. м, космічний корабель, пілотований головним пілотом Девідом Маккєєм і помічником і Сі Джеєм Старковим, відокремився від літака VMS Eve і почав контрольований плануючий спуск. Апарат виконав всі необхідні маневри для тестування систем корабля і компонентів його реактивного двигуна, після чого успішно приземлився на аеродромі в Мохаве.
У доступному для огляду майбутньому VSS Unity буде здійснювати випробувальне польоти з працюючим двигуном кожні три тижні з поступовим нарощуванням висоти аж до листопада-грудня цього року, коли Virgin Galactic розраховує досягти меж земної атмосфери.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас