Суд заарештував "вертолітний майданчик Януковича" - генпрокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував "вертолітний майданчик Януковича" - генпрокурор

Казна та Політика
408
Апеляційний суд м.Києва наклав арешт на земельні ділянки площею понад 2 га і розташовану на них нерухомість, які належать ТОВ “Амадеус Ко”, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
“Апеляційний суд м.Києва за поданням ГПУ виніс рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися і відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га і розташовані на цих ділянках об’єкти нерухомості так званого “вертолітного майданчика Януковича”, власником якого є ТОВ “Амадеус Ко”, – написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в п’ятницю.
Він зазначив, що майно передано на відповідальне зберігання ДП “Фінансування інфраструктурних проектів”.
Як повідомлялося, ТОВ “Амадеус Ко” виступило замовником будівництва вертолітного майданчика для тодішнього президента України Віктора Януковича.
У травні 2012 року голова тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації навколо забудови Паркової алеї та Дніпровських схилів столиці депутат Київської міськради Олександр Бригинець заявляв про намір Київради звернутися до органів прокуратури та Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю щодо перевірки законності будівництва вертолітного майданчика для президента України і відповідності споруджуваного об’єкта проектній документації.
До цього, тодішній лідер партії “УДАР”, нині мер Києва Віталій Кличко оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва будівництво вертолітного майданчика для президента України на столичних схилах Дніпра, подавши позов для визнання протиправним та скасування рішення Київради від 28 грудня 2010 року № 525/5337, згідно з яким ТОВ “Амадеус Ко” отримало в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас