Як віртуальна реальність змінить світ у найближчі 12 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як віртуальна реальність змінить світ у найближчі 12 місяців

Технології&Авто
1446
Business Matters опублікував перелік найбільш схильних до впливу віртуальної реальності (VR) галузей.
VR фітнес
Індустрія фітнесу є однією з найбільш очевидних для використання VR. З виходом на ринок тренажера Icaros, що використовує технологію для виконання вправ, галузь фітнесу змінилася. “Спортсмен” розміщується на тренажері в “позі польоту”, вибирає віртуальний світ, в якому хоче перебувати, і літає. А в реальному світі його тіло виконує фізичні вправи. Навіть для тих людей, які не можуть впоратися з лінню і піти в спортзал, цей тренажер буде цікавий.
VR ігрові консолі
Ігри – одне з найбільш очевидних застосувань віртуальної реальності. Галузь ігрових консолей вже тестує VR і, в міру того, як технологія ставатиме доступнішою, її застосування буде збільшуватися.
VR мобільні ігри
Популярна у всьому світі Pokemon Go! експериментувала зі змішанням реального та віртуального світів. Популярність цієї гри у всьому світі величезна. Якщо VR-ігри зроблять ще один крок і дозволять гравцям бачити віртуальні елементи в реальному житті, тоді технологія дійсно підкорить світ.
VR онлайн ігри
Навіть індустрія iGaming налаштована на використання цієї технології, а NetEnt’s Gonzo’s Quest вже отримує прототип випуску VR. Оригінальна назва може звучати як Paddy Power Bingo, де гравці можуть поставити £5 і зіграти на £40. Активно почне розвиватися і сектор онлайн-покеру. Навіщо виходити з дому, якщо можна пограти у віртуальній реальності, ніби перебуваючи в реальному клубі.
VR університети
Вибір університету більше не буде обмежуватися географічним положенням, принаймні, з точки зору ознайомлення з умовами розміщення і кампуса. VR-тури в кампусі вже почали поширюватися і набагато полегшують життя майбутніх студентів. Абітурієнти можуть приймати обґрунтовані рішення про кампус і розміщення без необхідності поїздок, що дає більший вибір людям, які не можуть дозволити собі витратити великі кошти на поїздки. Також наближається час активного розвитку VR-трансляцій лекцій для студентів дистанційного навчання, а також для тих, хто прослуховує лекції в зручний для себе час. Уявіть, що ви “перебуваєте” цілий день в університеті, який в реальності від вас за сотні або тисячі кілометрів!
VR нерухомість
Проживання в кампусі – це не єдине питання в сфері нерухомості, яке можна вирішити за допомогою VR. Агенти з нерухомості зможуть демонструвати потенційним покупцям об’єкти до того, як в реальності домовлятися про зустріч. При виборі будинку покупець може неодноразово “відвідати” його, розглянути всі нюанси і прийняти зважене рішення про покупку.
VR зустрічі
Колись вважалися передовими в світі бізнесу, конференц-дзвінки і навіть дзвінки в Skype стали пережитком минулого. Їм на зміну приходять VR зустрічі, що дозволяють учасникам почуватися так, ніби вони насправді перебувають в одній кімнаті. Такий підхід може принести реальну користь бізнесу. Компанії навіть можуть замовляти однакові закуски і напої для кожного учасника VR зустрічі, щоб об’єднати як реальний, так і віртуальний світ.
Майбутнє VR
У технологічних колах VR часто називають тенденцією. Але, на відміну від інших швидкоплинних фантазій, вона з великою ймовірністю увійде в наше життя і залишиться в ній надовго. Можливості технології поки до кінця навіть не вивчені. Як тільки люди зрозуміють, наскільки широко можна використовувати VR, шляху назад вже не буде. Поки відбуваються невеликі тестові етапи в багатьох секторах бізнесу, але віртуальна реальність точно вже тут.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас