Зростання популярності електрокарів може привести до зміни лідерів на ринку металів - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання популярності електрокарів може привести до зміни лідерів на ринку металів - експерти

Технології&Авто
2122
Зростання популярності електрокарів у світі сприятиме не тільки зміцненню деяких промислових галузей, а й може привести до зміни лідера на світовому ринку металів, вважають експерти.
Великі гірничодобувні диверсифіковані компанії, такі як Glencore, вже почали відчувати додаткову вигоду від зростання обсягів випуску електрокарів, яке сприяє підвищенню попиту на кобальт, літій, мідь, алюміній і нікель.
Учасники ринку стали ще уважніше придивлятися до виробників електрокарів після того, як Великобританія приєдналася до Франції і Норвегії в намірі в найближчі десятиліття ввести заборону на використання автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.
Автоконцерн Volvo також оголосив про плани відмовитися від таких двигунів, а Tesla Inc. – про випуск дешевшої нової моделі. Згідно з прогнозами Bloomberg New Energy Finance, протягом двох десятиліть електрокари займуть лідируючі позиції, відсунувши на другий план автомобілі з бензиновими двигунами.
“Для деяких видів металів відбудеться зміна позицій на світовому ринку, – вважає експерт Capital Economics Ltd. Симона Гамбаріні. – Ми вже можемо говорити про зростання значущості таких металів як кобальт і літій, яка істотно зросла за останні кілька років”.
Згідно з даними Glencore, при виробництві електрокарів використовується майже втричі більше міді, ніж при випуску стандартного автомобіля. Ще додаткові обсяги міді знадобляться для створення електрозаправок для автомобілів нового покоління і всієї відповідної інфраструктури, що спричинить підвищення світового попиту на мідь до 2025 року на додаткові 5%. Попит на літій, кобальт, графіт і марганець, які використовуються в акумуляторах електрокарів, також буде підвищуватися.
Glencore зможе виграти на зростанні цін на мідь, яке буде спровоковано підвищенням попиту на цей кольоровий метал, Freeport McMoRan і First Quantum Minerals, що видобувають кольорові і рідкоземельні метали, також можуть становити інтерес для довгострокових інвестицій.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас