Тарифи на вивезення сміття для львів’ян зростуть вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на вивезення сміття для львів’ян зростуть вдвічі

Казна та Політика
704
Львівська ОДА ініціює підняття тарифу на вивезення твердих побутових відходів. З відповідним зверненням до Львівської міськради звернулись обласні чиновники. Якщо виконком міськради підтримає таке звернення, а це, схоже питання вирішене, то тарифи зростуть удвічі. Впровадити нові тарифи хочуть уже з вересня.
«Зараз наші фахівці опрацьовують, перевіряють подані документи. У Львові діє 6 перевізників [сміття], серед яких один комунальний [«Львівспецкомунтранс»]. Тарифи розраховані по групах: для населення, для бюджетних установ, інші споживачі (це юридичні особи). Також по групах щодо зберігання та перевезення, перевезення великогабаритних [відходів]… Це ціла таблиця з тарифами, по пам’яті не скажу, але десь приблизно у два рази, якщо казати середню цифру, [буде] збільшення тарифів», – пояснив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.
За словами Сергія Бабака, зараз щомісячний тариф на вивезення сміття для населення становить приблизно 70 коп. за 1 м2 площі квартири. Ця сума може коливатися, залежно від перевізника, який вивозить сміття з того чи іншого району. При підвищенні тарифів ця сума може зрости приблизно вдвічі, відповідно до 1,40 грн за 1 м2. За словами Бабака, якщо виконком ЛМР підтримає це рішення, то такі тарифи можуть впровадити уже з вересня.
«Тарифи, які діють зараз, були прийняті ще у 2014 році. За цей час зросла мінімальна зарплата, зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, тобто на всі складові, які входять до тарифу. За це час відбулось подорожчання усіх тарифів і цін у магазинах… Тому підняття тарифів на вивезення та захоронення сміття є об’єктивним», – сказав Сергій Бабак.
За матеріалами:
Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас