Акції Tesla впали після заяви Маска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Tesla впали після заяви Маска

Фондовий ринок
6088
Глава компанії Ілон Маск, представляючи Model 3, нову модель Tesla, заявив про те, що компанії буде складно реалізувати план зі збільшення обсягу випущених машин.
Котирування Tesla, Inc. за підсумками торгів понеділка на біржі Nasdaq впали на 3,5%. Головною причиною падіння стала заява, яка була зроблена Маском минулої п’ятниці, 28 липня.
Він заявив про те, що в наступні півроку Tesla доведеться пройти через “виробниче пекло”, для того щоб вийти на показники виробництва в 500 тис. машин. З 2016 року компанія Tesla зібрала всього 80 тис. автомобілів.
“Це дивовижна машина, але нам доведеться пройти принаймні через 6 місяців виробничого пекла… У машині 10 тис. унікальних компонентів, і її виробництво буде просуватися так швидко, як будуть доставлятися комплектуючі, які найповільніше виробляються і поставляються. Приблизно 30% компонентів припадають на іноземних постачальників, обсяг виробництва машини буде залежати від гіршого з них”.
Вартість представленої Model 3 зі “стандартним” акумулятором, розрахованим на 350 км шляху, складе $35 тис. Нова модель Tesla з підвищеною ємністю батареї (до 500 км) буде коштувати $44 тис.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас