Замість е-гривні Нацбанку українцям запропонують національну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість е-гривні Нацбанку українцям запропонують національну криптовалюту

Фінтех і Картки
4654
Українцям створять свою віртуальну валюту. Засновник організації «Біткойн фундація України», творець біржі криптовалют KUNA Михайло Чобанян заявив про запуск розробки КриптоГривні.
Рішення форсувати розробки пов’язане з небажанням втрачати час на запуск національної криптовалюти. Адже питання розробки КриптоГривні, зазначене у плані розвитку НБУ-2020 для зниження обороту готівкової гривні, загальмувалося.
«НБУ планував розробку е-гривні. Але голови Національного банку немає. Є тільки виконуючий обов’язки. І по суті, розробки заморожені. А час втрачати не можна. Тому вирішили розробляти свою КриптоГривню», – пояснив Чобанян.
Він вважає, що запуск проекту допоможе оцінити, як можна працювати з національною криптовалютою в звичному для українців середовищі.
«Ще ніхто не експериментував з національними криптовалютами. Ми хочемо створити майданчик для глобальних експериментів. Після експериментів на Альфа і Бета-тестах, для підтримки інтересу спробуємо попрацювати («пограти») з реальною гривнею. Ми прив’яжемо баланс КриптоГривні до балансу на нашій біржі. Вона буде забезпечена 1:1. Будуть передбачені деякі обмеження, але в цілому все буде працювати», – поділився планами Чобанян.
І зауважив, що розробки власних криптовалют вже ведуться в Англії, Китаї та інших країнах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас