ФГВФО продовжив ще на рік ліквідацію ще одного банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО продовжив ще на рік ліквідацію ще одного банку

Фондовий ринок
449
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продовжив термін ліквідації Укргазпромбанку на один рік – до 14 вересня 2018 року, повідомив ФГВФО на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, на такий же період продовжуються повноваження ліквідатора банку Євгена Ожга.
Укргазпромбанк 7 квітня 2015 року було віднесено до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі здійсненням ризикової діяльності, а 5 серпня Національний банк України (НБУ) погодив придбання компанією PrimestarEnergy FZE (ОАЕ) 100% акцій Укргазпромбанку.
Новий власник мав протягом місяця після укладення договору відновити показники платоспроможності і ліквідності Укгазпромбанку. Однак 14 вересня НБУ за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Укргазпромбанку в зв’язку з недокапіталізацією банку вчасно новим акціонером.
На початку жовтня стало відомо, що Господарський суд Києва за позовом Primestar Energy FZE заборонив НБУ ліквідувати Укргазпромбанк.
Укргазпромбанк заснований в 1996 році. Спеціалізувався на обслуговуванні підприємств ПЕК. Банк контролювали відомі в Україні сім’ї представників газової галузі Івана Діяка і Іллі Рибчича.
Згідно з даними Нацбанку, за розміром активів (1,369 млрд грн) Укргазпромбанк на 1 січня 2015 року посідав 81-е місце серед 158 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас