"Центренерго" купуватиме американське вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" купуватиме американське вугілля

Енергетика
323
Одна з найбільших енергогенеруючих компаній «Центренерго» уклала з американською компанією Xcoal Energy & Resources контракт на поставку до кінця цього року 700 тисяч тонн дефіцитного вугілля антрацитної групи.
Про це заявив керівник компанії «Центренерго» Олег Коземко під час презентації цього контракту в посольстві США в Києві. «У штаті Пенсільванія ми відвідали 5 великих вугледобувних підприємств. Ми провели переговори з цими підприємствами. І найкращу пропозицію було отримано від Xcoal… Контракт підписаний на поставку 700 тисяч тонн вугілля до кінця цього року», – сказав Коземко.
За його словами, перші 85 тисяч тонн повинні прибути в порт «Южний» (Одеська область) на початку вересня цього року. «Наприкінці вересня прибудуть наступні 125 тисяч тонн. Ми очікуємо прибуття 1-2 суден щомісяця», – сказав він.
Відповідаючи на запитання про ціну палива, керівник «Центренерго» зазначив, що вартість кожної поставки буде відрізнятися, додавши, що ціна вугілля першої поставки становить 113 доларів за тонну. «Все вугілля піде на Трипільську ТЕС», – сказав Коземко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас