У США будують найбільшу в країні вітрову електростанцію на 2ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США будують найбільшу в країні вітрову електростанцію на 2ГВт

Енергетика
512
Найбільша компанія в сфері відновлюваної енергетики в Північній Америці, Invenergy, будує у співпраці з GE Renewable Energy вітрову станцію потужністю 2 ГВт в штаті Оклахома. Станція стане другою за величиною в світі і першою – в США.
Будівництво станції Wind Catcher вже почалося на рівнині в штаті Оклахома. Як повідомляє Clean Technica, 2000 МВт вироблятимуть останні моделі вітрових турбін GE, 800 штук по 2,5 МВт кожна.
Станція Wind Catcher стане частиною більш масштабного проекту Wind Catcher Energy Connection вартістю $4,5 млрд, в рамках якого заплановано також будівництво приблизно 560 км супервисоковольтних силових ліній.
Будівництво вітрової електростанції має завершитися в 2020 році. Місцеві комунальні підприємства, Public Service Co. of Oklahoma (PSO) і Southwestern Electric Power Co. (SWEPCO), вже подали прохання владі Луїзіани, Арканзасу, Техасу і Оклахоми на придбання станції у Invenergy і будівництво електромережі для 1,1 мільйона своїх клієнтів. Якщо угода відбудеться, споживачі зможуть заощадити понад $7 млрд за 25 років.
Крім того, за прогнозами компанії American Electric Power (AEO), цей проект створить 4000 прямих і 4400 непрямих робочих місць в процесі будівництва і 80 постійних робочих місць після його завершення, а також принесе близько $300 млн у вигляді податку на власність за весь термін життя проекту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас