Кабмін підтримує впровадження "стимулюючих" тарифів на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підтримує впровадження "стимулюючих" тарифів на електроенергію

Енергетика
1402
Уряд підтримує впровадження RAB-регулювання для дистрибуції електричної енергії з метою енергомодернізації обленерго та залучення інвестицій у розвиток електричних мереж.
Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
“Консультації з урядом з цього приводу НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) не проводила, тому Кабінет Міністрів наполягає, щоб нормативна база, напрацьована регулятором для встановлення RAB-тарифів, була обговорена з урядовцями та громадськістю”, – йдеться у повідомленні.
У повідомленні зазначається, що НКРЕКП вправі самостійно здійснювати державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, однак усі нововведення повинні попередньо обговорюватися з урядовцями, громадськістю та учасниками ринку.
“Уряд поділяє думку про необхідність енергомодернізації обленерго та залучення інвестицій у розвиток електричних мереж. Але це в жодному разі не повинно робитися коштом українців у вигляді збільшених тарифів на електроенергію. Нормативну базу, напрацьовану НКРЕКП для впровадження стимулюючого тарифоутворення, слід ретельно вивчити і за необхідності доопрацювати”, – заявили в уряді.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас