ГПУ ліквідувала конвертцентр з оборотом 34 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ ліквідувала конвертцентр з оборотом 34 млн грн

Кримінал
429
Генеральною прокураторів у Києві ліквідовано конвертаційний центр з оборотом майже 34 млн грн.
“Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ спільно з працівниками податкової міліції у місті Києві в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в особливо великих розмірах), припинена незаконна діяльність групи осіб”, – йдеться в повідомленні.
У ГПУ заявили, що зловмисниками надавалися послуги з мінімізації податкових зобов’язань для суб’єктів господарювання реального сектору економіки, переведення безготівкових коштів у готівку та сприяння суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності у здійсненні операцій з імпорту товарно-матеріальних цінностей на митну територію України за заниженою митною вартістю. Так, ними широко використовувалися суб’єкти господарської діяльності (СГД) з ознаками “транзитності” та фіктивності, підконтрольні СГД – нерезиденти.
До складу групи входили переважно жителі Донецької області. Слід зазначити, що частина з них постійно перебувала на тимчасово непідконтрольних територіях і звідти дистанційно здійснювала фінансові операції транзитних суб’єктів господарювання.
Під час санкціонованих судом 13 обшуків в Києві було вилучено 21 печатку задіяних у злочинній схемі українських підприємств, 89 печаток іноземних фірм, готівкові кошти (в доларах, євро, російських рублях та гривні) на загальну суму близько 34 млн грн.
Крім того, накладено арешт на банківські рахунки транзитних СГД, а також вирішується питання про вилучення та накладення арешту на товарно-матеріальні цінності (професійне обладнання для готелів і ресторанів), вартістю понад 90 млн грн, яке, ймовірно, було ввезено на митну територію України з порушенням вимог чинного законодавства.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас