Компанію Uber може очолити керівник General Electric — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанію Uber може очолити керівник General Electric

Фондовий ринок
185
Керівництво сервісу на замовлення таксі Uber Technologies Inc. може запропонувати главі General Electric Джеффу Іммельту стати новим CEO компанії після звільнення засновника Тревіса Каланіка, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела, передає Інтерфакс.
Раніше повідомлялося, що 61-річний Дж.Іммельт, який 16 років керує GE, піде у відставку з поста CEO 1 серпня і залишить посаду голови ради директорів 31 грудня.
У числі інших кандидатур називалася CEO Hewlett-Packard Enterprise Мег Уїтмен, але вона заявила в соцмережі Twitter, що не збирається брати на себе керівництво Uber.
WSJ пише, що пост керівника Uber привабливий не тільки з точки зору нового виклику і можливості очолити найдорожчий стартап світу, але і з точки зору компенсації. Uber здатний запропонувати зарплату вище середнього по ринку рівня, а також у майбутнього CEO є шанс отримати багатомільйонний бонус в разі розміщення акцій компанії на біржі.
Каланік пішов у відставку з поста CEO Uber в кінці червня під тиском з боку акціонерів, незадоволених істотними збитками компанії та серією скандалів, включаючи звинувачення в жорсткій корпоративній культурі і судовий розгляд з компанією Alphabet, яка звинуватила Uber в крадіжці технології для автомобілів на автономному управлінні.

Довідка Finance.UA:

  • Uber – міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів з персональним водієм.
  • Компанія надає послуги в понад 570 містах майже в 70 країнах.
  • Вартість компанії оцінюється в 62,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас