Продати не можна залишити: план з приватизації в Україні на 2017-2020 роки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продати не можна залишити: план з приватизації в Україні на 2017-2020 роки (інфографіка)

Казна та Політика
859
Міністерство економічного розвитку і торгівлі виставило на продаж 893 збиткові компанії, розраховуючи отримати від приватизації 17,1 млрд грн. На думку експертів, це допоможе не тільки знищити корупцію, але і поліпшити інвестиційний клімат в Україні, підвищивши міжнародний імідж нашої країни.
За повідомленням Центру громадського моніторингу та контролю, нова концепція приватизації передбачає передачу 359 об’єктів у концесію, що дозволить осучаснити держпідприємства за рахунок іноземних інвесторів.
Таким чином, приватизувати планують міжнародні аеропорти «Бориспіль» і «Львів» ім. Данила Галицького, лісгоспи та низку інших підприємств під контролем Державного агентства лісових ресурсів, а також регіональні служби автомобільних доріг.
Враховуючи, що понад третина державних підприємств є збитковими, велику групу компаній очікує закриття. Згідно з новим планом приватизації, в найближчі три роки 1255 об’єктів держвласності повинні бути реорганізовані або ліквідовані.
У державній власності повинні залишитися тільки 15 стратегічних державних підприємств, зокрема, «Укрзалізниця», «Укрпошта», «Нафтогаз України». Крім того, держава і надалі буде нести відповідальність за 363 важливі державні об’єкти, зокрема, «Енергоринок». Ще 559 підприємств розміщені на окупованих територіях Донбасу і в анексованому Криму. І хоча поки що до них доступу немає, вони залишаються власністю Української держави.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас