В Японії запустять першу приватну ракету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії запустять першу приватну ракету

Технології&Авто
306
Interstellar Technologies готується стати першою в Японії приватною компанією, яка здійснить запуск ракети в космос. Політ буде суборбітальний, проте його можна буде вважати повноцінним космічним стартом для японського бізнесу. Запуск відбудеться завтра з космодрому на острові Хоккайдо, з 10:20 до 12:30 за місцевим часом.
Компанія, яка починала в 1997 році як група ентузіастів, після 20 років розробок двигуна і ракети-носія, спробує запустити першу в Японії приватну ракету «Момо». Висота ракети становить 8,5 метрів, діаметр 0,5 м, суха маса 250 кг. Вона здатна підняти вантаж вагою 10 кг на 130 км або 20 кг на 120 км. Тривалість суборбітального польоту становить близько 10 хвилин, в залежності від поставленого завдання.
Ракета оснащена єдиним двигуном на рідкому етаноловому паливі, з рідким киснем в якості окислювача. Сила тяги двигуна відносно скромна – 12 кілоньютон. Для порівняння – кожен з дев’яти двигунів Merlin 1-D, встановлених на Falcon 9 компанії SpaceX, видає 845 кН.
Втім, це непоганий початок, вважає Ars Technica. І раз компанія використовує рідке паливо, а не тверде, звичайне для невеликих експериментальних ракет, можна припустити, що Interstellar згодом планує дійти і до регулярних запусків супутників на орбіту. «Наступною важливою метою стане запуск супутника, – говорить генеральний директор компанії Такахіро Інагава. – І я хочу зробити цей крок». Але спершу Interstellar має впоратися з суборбітальним польотом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас