У США вперше відредагували людський ембріон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вперше відредагували людський ембріон

Технології&Авто
2158
Група вчених з Портленда, штат Орегон, першими в Сполучених Штатах генетично модифікували ембріон людини. Експеримент був проведений з використанням технології CRISPR, повідомили учасники експерименту.
Досі американські генетики могли тільки спостерігати з боку за успіхами вчених Китаю, які опублікували дані про три успішні спроби редагування людського ембріона. Але тепер крига скресла і для генетики США.
Хоча жодному з підданих модифікації ембріонів не дозволили розвиватися довше декількох днів – і, зрозуміло, не було ніяких намірів проводити штучне запліднення і виношувати їх – цей експеримент став необхідним кроком до появи першої генетично модифікованої людини.
Поки перед вченими стоять більш скромні завдання – показати, що вони можуть видалити або скорегувати гени, які призводять до появи спадкових захворювань. Цей процес носить назву «зародкової інженерії», тому що кожна генетично модифікована дитина передасть зміни наступним поколінням.
Шухрат Міталіпов з Орегонського науково-медичного університету, який очолював експеримент, утримується від коментарів до офіційної публікації результатів. Але інші члени його групи підтвердили факт редагування ембріона за допомогою технології CRISPR. «Наскільки мені відомо, це буде перше подібне дослідження в США», – повідомив Цзюнь Ву.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас