Кабмін розробив методику оцінки бідності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розробив методику оцінки бідності в Україні

Казна та Політика
1849
Уряд розробив методику визначення “глибини” бідності українців. Про це йдеться у спільному наказі Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Мінфіну, Держкомстату.
Відзначається, що методика розроблена на виконання стратегії подолання бідності.
Документ передбачає визначення 3 груп критеріїв оцінки бідності.
1-а група (основні монетарні критерії бідності): сукупні еквівалентні витрати особи нижчі ніж 75% медіанного рівня середньодушових еквівалентних сукупних витрат; сукупні еквівалентні витрати особи нижчі від фактичного (розрахункового) прожиткового мінімуму в середньому на душу населення; загальні еквівалентні доходи особи нижчі ніж фактичний прожитковий мінімум в середньому на душу населення; загальні еквівалентні доходи особи нижчі від законодавчо встановленого прожиткового мінімуму в розрахунку на місяць у середньому на одну людину.
Для основних монетарних критеріїв бідності розраховуються наступні показники: сукупний дефіцит доходу бідного населення; середній дефіцит доходу бідного населення; глибина бідності.
2-а група (інші монетарні критерії бідності): еквівалентні витрати особи нижчі за межу бідності, визначену Організацією об’єднаних націй (ООН для країн Центральної та Східної Європи як гривневий еквівалент 5,05 долара згідно з паритетом купівельної спроможності; середньодушові еквівалентні доходи особи нижчі ніж 60% медіанного рівня середньодушових еквівалентних доходів за шкалою еквівалентності Європейського Союзу.
3-я група (немонетарний критерій бідності): наявність в домогосподарствах через брак коштів 4 з 9 ознак депривації (скорочення або повне позбавлення можливості задовольняти основні потреби).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас