Гройсман розповів, що гальмує приватизацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, що гальмує приватизацію в Україні

Казна та Політика
390
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що процес приватизації в Україні гальмує дуже застаріла законодавча база і її необхідно міняти.
“Потрібно багато об’єктів, які не підлягають приватизації, виключити з переліку. Потрібно отримати досить хорошу якість роботи самого Фонду держмайна. І найголовніше – розробити правила, щоб приватизації стали конкурентними”, – сказав Гройсман.
Він зазначив, що Верховна Рада неодноразово провалювала голосування за зміни в закони, що стосуються приватизації, оскільки державний сектор є джерелом корупції та неефективності. “Тому приватизація буде зазнавати тих чи інших блокувань або атак з багатьох сторін”, – додав Гройсман.
Прем’єр розповів, що уряд вже розробив новий законопроект про приватизацію, який був прийнятий на минулому засіданні Кабміну. Цей документ, за словами Гройсмана, створює умови для конкуренції, абсолютно прозору систему для приватизації.
“І, що важливо, сам процес приватизації: якщо він буде оскаржуватися, то всі спори будуть (розглядатися) згідно з англійським законодавством. Тепер нам важливо об’єднувати зусилля для того, щоб цей закон пройшов в українському парламенті”, – підкреслив голова уряду.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас