Омелян пояснив, навіщо МАУ втягує Мінінфраструктури в судові розгляди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян пояснив, навіщо МАУ втягує Мінінфраструктури в судові розгляди

Фондовий ринок
853
Протистояння міністра інфраструктури Володимира Омеляна з МАУ Ігоря Коломойського стало одним з найбільш резонансних скандалів країни. Днями авіакомпанія МАУ подала судовий позов проти Мінінфраструктури, звинувачуючи чиновників у створенні дискримінаційних умов на ринку та втраченому з цієї причини прибутку.
Володимир Омелян у відповідь пообіцяв подумати про відповідний позов про розірвання договорів МАУ з аеропортами і нагадав Арону Майбергу про 400 млн грн авіаційного збору, нібито не сплачених МАУ в бюджет.
Відповідаючи на питання, навіщо МАУ втягує Мінінфраструктури у судові розгляди, Омелян сказав: “Те, що відбувається сьогодні, – це свідоме блокування розвитку авіаційної галузі. Вкладається великий ресурс, щоб зупинити прихід найбільшого лоукосту Європи в Україну. Ми вважаємо ці позови необґрунтованими. За тією ж логікою всі договори МАУ можуть визнаватися недійсними. Мабуть, міністерству варто подумати над таким зустрічним позовом і позбавити авіакомпанію того привілейованого становища, яке вона має в аеропорту “Бориспіль”.

Довідка Фінанси.юа:

  • Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” 26 липня подала до Господарського суду Києва позов до Міністерства інфраструктури, в якому вимагає компенсувати їй 20 млн гривень.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас