Samsung в II кварталі може стати лідером на ринку смартфонів і мікрочіпів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung в II кварталі може стати лідером на ринку смартфонів і мікрочіпів

Фондовий ринок
213
Корейська компанія Samsung Electronics може продемонструвати кращі квартальні показники в своїй історії, обійшовши головного конкурента на ринку смартфонів Apple за показником операційного прибутку, тоді як виручка її підрозділу з виробництва мікрочіпів може перевершити виручку Intel.
Intel вважається провідним виробником чіпів з 1993 року, коли був випущений центральний процесор (ЦП) Pentium для ПК. Однак через швидке поширення мобільних пристроїв за останні кілька років ринок чіпів пам’яті став більший за ринок ЦП.
Аналітики припускають, що у другому кварталі підрозділ мікрочіпів Samsung продемонструє виручку в розмірі $15 млрд, тоді як сукупний оборот Intel за цей самий період оцінюється в $14,4 млрд.
Експерти дослідницької компанії Gartner вважають, що в 2017 році обсяг ринку напівпровідників у світі вперше в історії перевищить $400 млрд, що вдвічі більше за показник 2000 року. Головним чинником зростання ринку є саме сегмент чіпів пам’яті, тому Samsung може обійти Intel не тільки за підсумками кварталу, але і за підсумками року.
Крім того, в квітні-червні операційний прибуток Samsung, згідно з попередніми даними компанії, склав $12,1 млрд. Якщо інформація підтвердиться, компанія може вперше отримати квартальний прибуток більший, ніж у Apple. Аналітики Уолл-стріт оцінюють операційний прибуток Apple за порівнянний період в $10,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас