Інтерпайп Пінчука відмовляється повертати борги російському банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтерпайп Пінчука відмовляється повертати борги російському банку

Фондовий ринок
1505
Інтерпайп Новомосковський трубний завод програв позов проти російського Сбербанку. Завод намагався домогтися визнання кредитної лінії недійсною.
Про це йдеться в ухвалі Вищого госпсуду. Суд відхилив касаційну скаргу підприємства.
Як зазначено у справі, у березні 2017 року Госпсуд Дніпропетровської області та Дніпропетровський апеляційний госпсуд у квітні повернули без розгляду позов Інтерпайпа до банку. Компанія вимагала визнати недійсним договір зі Сбербанком про відкриття у серпні 2012 року кредитної лінії. Попередні судові інстанції у позові відмовили через несплату судового збору, хоча Інтерпайп Новомосковський трубний завод просив відстрочити сплату судового збору, мотивуючи це скрутним фінансовим становищем.
У рамках поточної справи первинний позов подав Сбербанк до Інтерпайпу щодо стягнення 750 млн грн – $21,5 млн заборгованості за кредитною лінією, $2,75 млн заборгованості по відсотках, 91,1 млн грн пені. Позов Інтерпайпу вже був зустрічним.
Група Інтерпайп підконтрольна Віктору Пінчуку. У 2015 році вона допустила дефолт по боргових виплатах та почала переговори з кредиторами про реструктуризацію зобов`язань.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас